Hva er SEO?

  Forkortelsen “SEO” står for Search Engine Optimization eller søkemotoroptimalisering på norsk. 
  SEO er prosessen med å optimalisere hjemmesider og dens innhold som tekst, bilder og video for søkemotorer. Denne teknikken hjelper hjemmesiden din til å rangere høyere blant millioner av andre. Når hjemmesiden din responderer på visse nøkkelord som blir søkt på, vil søkemotorene vise din hjemmeside som relevant framfor andre hjemmesider. 

  Hvorfor er SEO viktig?

  Så å si alle forbrukere søker på internett når de skal kjøpe et produkt eller en tjeneste. De fleste bedrifter finner konkurrentene sine øverst på disse listene, og hvis din hjemmeside ikke er på toppen av disse resultatsidene (SERP)  vil ikke dine potensielle kunder finne din bedrift online. Hvis du har lurt på hvorfor konkurrentenes rangeringer er bedre enn din, så er det på grunn av denne teknikken (SEO). De har gjort noe riktig som gjør at søkemotorene viser dem framfor deg. Hva bør du gjøre? Du må også begynne med SEO for å ta opp kampen om de første plassene med konkurrentene dine, søkemotorene må finne deg og få deg opp på listen.

  Hva gjør søkemotorene?

  Når du har lagt inn søkeord i teksten som er relatert til det hjemmesiden din handler om, finner søkemotorene enkelt hjemmesiden din. Når du søker i google og skriver inn nøkkelord gir søkemotorene deg en liste over bedrifter som selger produktet eller tjenesten du søker etter. Folk besøker oftest de 3-4 første nettsidene som dukker opp fordi det er de som virker mest relevant til deres søk. 

  For å få høyere rangering, må hjemmesiden din ha alle de ingrediensene som søkemotorene krever av en optimalisert hjemmeside. Søkemotoren leter etter det søkeordet som brukeren har søkt. Hvis de finner den hos deg vil din hjemmeside bli funnet blant resultatene. Google har flere kriterier som gjør at visse innhold og hjemmesider foretrekkes framfor andre. Disse kriteriene finner du her.


  Hva skjer når vi optimaliserer?

  Når vi optimaliserer, gjør vi hjemmesiden teknisk i stand til at søkemotorene enkelt uten hindringer kan gå gjennom hjemmesiden din og finner ut hva siden handler om. Det innebærer blant annet at du må skriver og forberede innholdet i et slik format som søkemotorer skjønner og kan lese. Din nettside vil da dukke opp der organiske søkeresultater vises.

  For å få mer relevant besøk, må hjemmesiden din være på førstesiden for det spesifikke nøkkelordet som dine potensielle kunder søker etter. Søkemotorene søker etter innhold, linker, H1-titler og andre deler av informasjon som inneholder søkeordet det er søkt på. På denne måten vil søkemotorene sortere blant mange sider og vise de mest relevante til brukeren.

  Det er her SEO kommer inn i bildet, uten SEO vil siden din aldri bli funnet online av kundene dine, og i dagens konkurransepregede verden trenger du solide SEO teknikker for å få hjemmesiden din til toppen av søkeresultatene.

  Konklusjon

  Du kan gjøre SEO selv og google har en fantastisk guide som hjelper deg til å begynne med det.

  Har du ikke tid selv og trenger at noen gjøre det for deg, da kan du kontakte oss og vi vil hjelpe deg.