1. Typografi

Har du sett at skriftstørrelsene vokser på nettet? Trenden er en mer dristig og forenklet tilnærming til typografi. Ved å bruke fetere skrifttyper, mindre tekst og et designspråk som er mer rett på sak, får vi et tekstbilde som kan oppfattes på lang avstand. Med andre ord, større fokus på lesbarhet.

2. Farger

Farger er viktig verktøy når du ønsker å få frem et budskap eller handling på siden din. Graderinger har vært en stor trend de siste årene, men det siste året har trenden vokst seg enda sterkere og sprekere. De skarpe fargene kan bidra til at designet ditt skiller seg ut – særlig når det gjelder typografi. Våg å være litt crazy – farger er gøy!

3. Flytende design

Asymmetrisk design er noe som bryter med alle gamle regler og lar designeren få leke og eksperimentere. Vi forventer ikke lenger det samme stramme oppsettet, hvor elementene ligger innenfor gitte rammer. Det er lov å overraske – nå kan vi skape et mer bevegelig og levende design. Trenden er myke skygger, flytende elementer i lag, som skaper dybde og 3D-effekt. Et slikt design krever mer oppmerksomhet fra brukeren, men vekker til gjengjeld en større interesse.

4. Animasjoner

I disse dager er animasjon et must, og burde være en del av webdesignet. Brukeren forventer at det skjer noe på nettsiden din, og små detaljer som å utløse animasjon ved hover eller scroll er effektfullt. Du kan enkelt distrahere brukere når sidene laster ved å bruke animasjon. Brukerne kan ha noe gøy å se på mens de venter, noe som også forbedrer deres samlede opplevelse på nettsiden din. Legg til animasjoner i tekst, bilder eller illustrasjoner – det lille ekstra utgjør mye!

5. Illustrasjoner

Illustrasjoner er en klassisk trend som har kommet for å bli. Vi har sett dem både i logoer og på nettsider, da de er et effektivt verktøy innen mange områder. Illustrasjoner er flat design, men skiller seg ut ved hjelp av fargebruk, strek og skygger. Vi kan også forvente oss mer bruk av håndtegnede illustrasjoner i tiden som kommer. Utformingen på illustrasjonene kan gi deg et originalt uttrykk i designet, og tilføre profilen din særpreg. Innen UI-design er illustrasjoner også et veldig pedagogisk verktøy som forenkler budskapet ditt for brukeren, da enkelte elementer kan visualiseres fremfor å skrives som tekst.